Pust

17.
SIJ.
28.
VEL.

Antonja – početak pusnih zbivanja na području Općine Viškovo, okupljanje maškara i zabavni program, predaja općinskog ključa Pusnom meštru i maškarama i vješanje pusta

Halubajski karneval – prva subota poslije Antonje

Halubajski karneval održava se od 1999. godine, a upravo je dugogodišnja tradicija Halubajskih zvončara bila je okosnica organiziranja Halubajskog karnevala.
Halubajski karneval manifestacija je i tradicionalni događaj već 17 godina i iz godine u godinu okuplja sve više maškaranih grupa. Karneval je nacionalnog karaktera.

Halubajski karneval 2009. godine bilježi 47 maškaranih skupina, što broji 3753 sudionika. Karneval je svake godine sve posjećeniji, broj posjetitelja procjenjuje se na nekoliko tisuća.

 

Pust označava kraj pusnih zbivanja. Okupljanje maškara i zabavni program, paljenje pusta i vatromet. Na pust maškare se okupljaju na Brege, uz zabavni program tom se prilikom izvlače dobitnici nagrada Zvončarske tombole.  Uz potporu Halubajskih zvončara istog dana pali se pust.
Tijekom Pusta održava se i niz drugih aktivnosti od kojih u 2010. godini izdvajamo izložbu maškaranih kostima Dječjeg vrtića Viškovo u prošlih deset godina u Knjižnici i čitaonici Halubajska zora u Marinićima. Marinićeva muzika obnovila je tradiciju tako da se održava i maškarani koncert.
 

 

 

U Boćariji na Marinićima održava se Pusni turnir u briškuli i trešeti za župana, gradonačelnike i načelnike susjednih gradova i općina  kao i maškarani ženski boćarski turnir, a u Domu hrvatskih branitelja dječji maškarani tanci. U Marčeljima već tradicionalna manifestacija „Smotra mićeh zvončari“.

 

Plakat PUST 2017

Jumbo PUST 2017

Aktualna događanja
Česti tagovi
Copyright © 2015 Turistička zajednica Općine Viškovo