PRIPREMA, POZOR,SAD!

01.
TRA.
30.
TRA.

U mjesecu travnju Planinarsko društvo Viškovo u suradnji sa Turističkom zajednicom općine Viškovo organizirat će pješačenja po šetnicama i pješačkim stazama Općine Viškovo pod motom PRIPREMA, POZOR, SAD!

Pješačenje će se održavati srijedom i petkom s početkom u 18 sati. Kreće se s parkirališta Milihovo uz stručno vođenje vodiča Planinarskog društva Viškovo. 

Sudionici će imati priliku relaksirati se, steći fizičku kondiciju i upoznati se s tradicijom, kulturom i prirodnim okruženjem Općine Viškovo.

 

Pridružite nam se. PRIPREMA, POZOR, SAD!

 

Plakat

 

01. travnja 2016.

Prva travanjska šetnja održana 01. travnja u organizaciji PD Viškovo i TZO Viškovo započela je na parkiralištu Milihovo u samom centru našeg mjesta. Pedesetak šetača krenulo je pješačkom stazom Lončeva griža prema Gračišću, brdu iznad Viškova te se zaputilo trasom viškovske zaobilaznice do raskršća šumskih puteva za Marčelje, Ronjge i Tibljaše. Lagano se krećući stazom prema Tibljašima nakon 30 minuta šetači su se odmarali na Plešivcu, središtu svih naših šetnica u ovom dijelu općine. Staza je dalje vodila, omeđena suhozidima, do naselja Mladenići. Dolaskom u naselje stazom uz groblje u prvom sumraku nakon sat i pol pješačenja stigli su na početnu točku avanture, parkiralište Milihovo.

 

20. travnja 2016.

Iako šetamo već šesti put uvijek nas iznenade prekrasni krajolici koji okružuju naše područje. Uvijek se nađe neka šumska staza, oaza mira gdje još uvijek možemo sresti koju srnu ili zeca, gdje se još  čuje pjev ptica a posebno veseli nailazak na vjesnike proljeća koju visibabu, ljubičicu ali i mogućnost  ubiranja koje šparuge za večernju fritaju. Ovaj put šetnja nas je odvela na sjeverni dio našeg kraja prema Lončevoj griži. Lončeva griža greben koji dijeli Kastafštinu i Grobinštinu atraktivna je naša pješačka destinacija sa posjetom kamenolomu iznad Skvažića, poučnoj stazi o kjesarima i kavaderima našeg kraja s fantastičnim pogledom na cijeli kvarnerski akvatorij, Učku, Ćićariju, planine Gorskog kotara pa skroz do velebitskih vrhunaca. U nastavku slijede fotografije s naše dva i pol satne šetnje i prekrasnog krajolika.

 

22. travnja 2016.

Sedma po redu šetnja u petak nas je vodila od standardne startne pozicije parkirališta Milihovo preko Gornjih i Donjih Juga te Milohna do kalića Kapitovac, mjesta za koje mnoge starije sumještane vežu lijepe uspomene, a TZ Viškovo je prepoznala potencijal te ima brojne planove za uređenje. Kao i uvijek u prekrasno sunčano posijepodne šetnji se pridružilo oko 40 šetača raznih dobnih skupina i fizičke aktivnosti. Svi su uživali u svježem zraku i čistoj prirodi uz stručnog vodiča Planinarskog društva Viškovo. Sljedeći tjedan nas očekuju još dvije šetnje, a kojim putevima ćemo kročiti saznati ćemo u srijedu!

 

Galerija fotografija

Aktualna događanja
Česti tagovi
Copyright © 2015 Turistička zajednica Općine Viškovo