Održana edukacija za pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i one koji to žele postati

04.
TRA.

U srijedu, 03. travnja 2019. godine u Saršonima održana je edukacija za pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i one koji to žele postati. Edukacija je namijenjena svim postojećim pružateljima ugostiteljskih usluga u domaćinstvu koji žele saznati novosti o trendovima na turističkom tržištu i u zakonodavnom okviru, ali i svim onima koji su zainteresirani za ulazak u posao.

Načelnica Općine Viškovo Sanja Udović i direktorica Turističke zajednice Općine Viškovo Marina Jurić zaželjele su dobrodošlicu svim sadašnjim i budućim pružateljima ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i podijelile poklon bonove za ukrasno bilje i cvijeće u rasadniku.

Sam program edukacije vodio je gospodin Nedo Pinezić koji je kroz predavanja objasnio novosti iz zakonske regulative kao i trendove u turističkoj potražnji. U djelu predavanja koji je govorio o zakonskim novostima moglo se saznati o izmjenama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, najavi prijedloga novog Zakona o članarinama i turističkoj (boravišnoj) pristojbi te o porezu na dohodak.  U drugom djelu edukacije saznalo se o promjenama u turističkoj potražnji, o novoj generaciji turista koja dolazi na turističko tržište i njihovim navikama. Nadalje, upoznalo se sve prisutne za kojim će vrstama smještaja rasti potražnja, gdje će padati, a gdje rasti cijena. Pružatelji ugostiteljskih usluga saznali su gdje stoji hrvatski obiteljski smještaj u Europi te zašto je važno međusobno surađivati i kreirati autohtonu ponudu u turizmu. Na kraju su svi zainteresirani mogli postaviti pitanja vezana za teme obrađene na edukaciji. 

Ovim putem zahvaljujemo se gospodinu Nedi Pineziću na iskazanom trudu, kao i svima prisutnima na dolasku.

 

Galerija fotografija

Aktualna događanja
Česti tagovi
Copyright © 2015 Turistička zajednica Općine Viškovo