Održan Halubajski karneval

19. Halubajski karneval održan je tradicionalno prvu subotu nakon Antonje, 20.01.2018. godine. Ovogodišnji karneval u prekrasnom sunčanom danu i kraćom rutom ponudio je kao i uvijek brojne maškarane skupine iz Viškova, Rijeke i okolice te Istre i Stona. Povorka predvođena meštricom – mićom Majom i kraljicom Halubajskog karnevala Teom Jardas, krenula je od benzinske crpke Fitom prema parkiralištu Milihovo. U povorci su bili i  meštar Toni s novoizabranom kraljicom Riječkog karnevala Ivom Ciceran, te gospodin Josip Silov, Internacionalni potpredsjednik FECC-A, gospođa Branka Renko-Silov, sekretarica FECC Hrvatska i njihovi gosti iz Venecije, načelnica Općine Ernestinovo Marijana Janušić i načelnik Općine Ston Vedran Antunica sa suradnicima, te predstavnici Općine Viškovo maskirani u domino, a predvođeni načelnicom Općine Viškovo Sanjom Udović, zamjenikom općinske načelnice Denisom Mladenićem i direktoricom Turističke zajednice Marinom Jurić.

Publika duž trase imala prilike svjedočiti raznolikim i veselim maškaranim skupinama i njihovim alegorijskim kolima. Na samom početku povorke vozio je piguaner, nezaobilazni detalj Halubajskog karnevala. Potom su prošle Halubajke, Limena glazba Marinići i Halubajske mažoretkinje nakon čega je došao red na najmlađe. Predstavili su se tako brojni dječji vrtići iz Viškova i okolice DV Viškovo, DV Loptica Viškovo i Pčelice Škrljevo, DV Zvončica, DV Mali princ i podružnica Mala sirena, DV Đurđice i DV Pčelice i DV Morčić, ali i učenici osnovnih škola Sveti Matej i Pehlin. Povorci su pristvovali i  prepoznatljivi Pehinarski feštari i gospoda. Pošli su potom: umirovljenici s Viškova, Mesopusna kumpanija Pašac, Sovinjski pusti, Labinjonska kompanija domoća folšarija, Farabuti te KG Siti i pijani. Zlatna sredina maškarane povorke kroz Viškovo bila je rezervirana za KU Kataroška iz Dobrinja i Mesopusnu kumpaniju Grad Grobnik.

Prva zvona Viškovom su odjekivala zahvaljujući Zametskim zvončarima te zvončari Vlahov Breg- Korensko.  Slijedili su potom: Maškare Studena, Klanjske mačkare, KG Stare gedore, Udruga Zijat, sost, tancat i pit, gosti iz Stona, naša Kunpanija z Halubja, bučni Grobnički dondolaši.

Na samom kraju kako i priliči karnevalu povorku su po 18. put svojom gromoglasnom bukom zatvorili brojni  Halubajski zvončari. Kao i uvijek povorku su začinili svojim zanimljivim i šaljivim dosjetkama naši voditelji Nina Dukić Srok i Ervin Jardas Kjuka.

Maškarana zabava nastavljena je do dugo u noć na pusnim tancima u šatoru na parkiralištu Milihovo uz grupu „Trio Vox“ i „D' Beni Bend“.

Galerija fotografija

Aktualna događanja
Česti tagovi
Copyright © 2015 Turistička zajednica Općine Viškovo