Održan 18. Halubajski karneval

22.
SIJ.

18. Halubajski karneval održan je 21.01.2017. godine. Već tradicionalno od Plodina predvođena meštricom – mićom Majom i kraljicom Halubajskog karnevala Teom Jardas, bio je tu i meštar Toni s novo izabranom kraljicom Riječkog karnevala Elaie Filipović, te predstavnici Hrvatske udruge karnevalista s predsjednikom Ivanom Prpićem te gosti iz Venecije i Padove. Halubajskom karnevalu prisustvovali su i predstavnici Općine Viškovo maskirani u gusare, a predvođeni zamjenikom općinske načelnice Denisom Mladenićem i direktoricom Turističke zajednice Marinom Jurić.

Publika duž trase imala prilike svjedočiti raznolikim i veselim maškaranim skupinama i njihovim alegorijskim kolima. Na samom početku povorke nalazila se žonglerska skupina „Čupakabra“ iz susjedne nam Slovenije koja je duž cijele trase predstavila svoje akrobacije. Potom su prošle Halubajke, Limena glazba Marinići i Halubajske mažoretkinje nakon čega je došao red na najmlađe. Predstavili su se tako brojni dječji vrtići iz Viškova i okolice DV Viškovo, DV Loptica Viškovo i Pčelice Škrljevo, DV Zvončica, DV Mali princ i podružnica Mala sirena, DV Đurđice i DV Pčlice i DV Morčić, ali i učenici osnovnih škola Sveti Matej i Pehlin. Povorci su pristvovali i  prepoznatljivi Pehinarski feštari i gospoda. Pošli su potom: umirovljenici s Viškova, Mesopusna kumpanija Pašac, Sovinjski pusti, Labinjonska kompanija domoća folšarija te KG Siti i pijani. Zlatna sredina maškarane povorke kroz Viškovo bila je rezervirana za KU Kataroška iz Dobrinja i Mesopusnu kumpaniju Grad Grobnik.

Prva zvona Viškovom su odjekivala zahvaljujući Žejanskim zvončarima. Odmah nakon njih, u društvu maškara, zazvonili su i brojni Zametski zvončari te zvončari Vlahov Breg- Korensko.  Slijedili su potom: Maškare Kukuljanovo, Maškare Studena, KG Stare gedore, Udruga Zijat, sost, tancat i pit, gosti iz Stona, naša Kunpanija z Halubja, bučni Grobnički dondolaši.

Na samom kraju kako i priliči karnevalu povorku su po 18. put svojom gromoglasnom bukom zatvorili brojni  Halubajski zvončari. Kao i uvijek povorku su začinili svojim zanimljivim i šaljivim dosjetkama naši voditelji  Mario Lipovšek, Irena Grdinić, Nina Dukić Srok i Ervin Jardas Kjuka.

Maškarana zabava nastavljena je do dugo u noć na pusnim tancima u šatoru na parkiralištu Milihovo uz grupu „Trio Vox“ i „Lady Luna“.

Galerija fotografija

Aktualna događanja
Česti tagovi
Copyright © 2015 Turistička zajednica Općine Viškovo